Ryba warzywach

DSC00888

Bardzo prosty i pyszny sposób na zdrowy obiad. Dodatek w postaci mleka kokosowego daje ciekawy smak tej potrawie. Polecam wypróbować, na pewno będziecie pozytywnie zaskoczeni, pozdrawiam cieplutko, Justyna:*

Przepis pochodzi z vlogu MissPKproject.

Składniki:

  • 3 płaty dorsza (ew. ulubiona ryba)
  • 2  średnie cukinie
  • 2 marchewki
  • 1 – 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka mleka kokosowego 70 %
  • garść pomidorów koktajlowych
  • 1 -2  łyżki oleju
  • przyprawy: sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Warzywa: cukinia, marchew (starłam na tarce o dużych oczkach), cebula, czosnek, pokroić i poddusić pięć minut na oleju, przyprawić solą i pieprzem.

Rybę można lekko osolić.

Do naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę podsmażonych warzyw, ułożyć rybę, następnie przykryć ją kolejną warstwą warzyw. Na wierzch polać mlekiem kokosowym (wcześniej wymieszać je np. widelcem), ułożyć przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Przykryć naczynie folia aluminiową.

Piec w 200 st. C, przez ok. 40 minut, przed wyjęciem ostatnie 15 minut piec bez foli aluminiowej.

Smacznego :)

DSC00881

DSC00896

Komentarzy: 1

Odpowiedz na „izaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *