Gniazdka z pomidorkiem i boczkiem

Przystawka na grila

Dziś prosto, szybko i smacznie :). Będziecie potrzebować tylko ciasto francuskie, kilka cienkich plasterków boczku, pomidorki koktajlowe, sól do smaku. Ciasto lekko rozwałkować, pociąć na paski o szerokości ok. 3.5 – 4 cm. Wykonanie: jeden pomidorek koktajlowy, na około niego okręcić plasterek boczku lub dwa mniejsze, a następnie owinąć paskiem z ciasta francuskiego. Piec w 180 st. C ok.25 minut (do zrumienienia się ciasta). Po wyjęciu pomidorki można lekko posolić.

Ps. Te ,,gniazdka” to świetna przekąska np. na grilla :).

Pozdrawiam i życzę udanej soboty :). U nas w górach w końcu pokazało się słońce, mam nadzieję, że tym razem na dłużej :).

Komentarzy: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *