Babka marmurkowa

DSC01094

Witam Wszystkich serdecznie, dziś podam zaległy przepis na babkę marmurkową. Wypiek wyszedł idealnie, mięciutki, puszysty, w smaku maślany. I co dla mnie najważniejsze smakował całej Rodzinie. Polecam wszystkim, którzy szukają dobrego przepisu na pyszną babkę ;). Przepis pochodzi z vlogu od Aggie, serdecznie polecam :).

Pozdrawiam i do usłyszenia w kolejnym wpisie, Justyna :).

Składniki:

  • 7 jaj
  • 200 g masła (temp. pokojowa)
  • 350 g mąki
  • 350 g cukier puder
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

Wykonanie:

Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.

Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać małymi porcjami na przemian po jednym jajku i łyżce mąki z proszkiem do pieczenia.

Większą połowę ciasta przelać do formy (nasmarowanej i wysypanej bułką tartą). Do reszty ciasta dodać kakao, zmiksować, wlać na białe ciasto, można lekko zamieszać widelcem.

Piec ok. 45 minut, w 170 st. C, do tzw. suchego patyczka.

Smacznego :)

DSC01096

DSC01111

DSC01115

Komentarzy: 3

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *