Babka marmurkowa
Witam Wszystkich serdecznie, dziś podam zaległy przepis na babkę marmurkową. Wypiek wyszedł idealnie, mięciutki, puszysty, w smaku maślany. I co dla mnie najważniejsze smakował całej Rodzinie. Polecam wszystkim, którzy szukają dobrego przepisu na pyszną babkę ;). Przepis pochodzi z vlogu od Aggie, serdecznie polecam :).
Pozdrawiam i do usłyszenia w kolejnym wpisie, Justyna :).
Składniki:
- 7 jaj
- 200 g masła (temp. pokojowa)
- 350 g mąki
- 350 g cukier puder
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
Wykonanie:
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia.
Utrzeć masło z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać małymi porcjami na przemian po jednym jajku i łyżce mąki z proszkiem do pieczenia.
Większą połowę ciasta przelać do formy (nasmarowanej i wysypanej bułką tartą). Do reszty ciasta dodać kakao, zmiksować, wlać na białe ciasto, można lekko zamieszać widelcem.
Piec ok. 45 minut, w 170 st. C, do tzw. suchego patyczka.
Smacznego :)
babka pierwsza klasa; wyszła idealnie…buziaki
Takie babeczki to my uwielbiamy:)
wygląda świetnie :)